Имаш Въпрос? 🙋

💬 Не се колебай да ни потърсиш.

Контакти

Емил
+359 877343285
Ангел
+359 896042685

София, България
office@peakaviation.eu

Често Задавани Въпроси

Всеки човек учи по различен начин, независимо дали е визуален, кинестетичен или слухов. Екипът на Peak Aviation разработва непрекъснато курса, като взима предвид това и използва широк набор от инструменти за обучение като текст, илюстрации, видео уроци с аудио, въпроси за проверка на знанията, учебни тетрадки и др. Целта ни е  да създаваме интерактивна среда за обучение, която е модерна и забавна.

Абсолютно. Ние, от Peak Aviation, предоставяме само теоретично обучение към този момент. След преминаването на курса, следва да продължиш обучението си в друга одобрена или декларирана организация (ATO / DTO)  за обучение на пилоти. Пълен списък с такива може да намериш на сайта на ГД ГВА – Списък с организации – АТО / Списък с организации – ДTO. 

След като вземеш първия си изпит пред ГД ГВА, останалите осем трябва да бъдат завършени в рамките на период от 18 месеца. След това завършеният набор от изпити остава валиден още 24 месеца, в които трябва да завършиш летателното си обучение.

При преминаването на курса получаваш всичко необходимо, за да усвоиш знанията, с които да се явиш на официалните 9 изпита пред ГД ГВА. Няма нужда да закупуваш други книги/ учебни помагала или база с примерни тестови въпроси. Ние ти предоставяме всичко това като част от теоретичния курс. След преминаване на курса се заплаща такса от 10 лева на изпит пред ГД ГВА. Виж също и долния въпрос свързан с изискванията за пилот-любител. 

  • Минимална възраст за започване на обучението – 16 години. За издаването на лиценз за пилот-любител минималната възраст е 17 години. 
  • Притежател на медицинско свидетелство клас 1 или 2.
  • Добро владеене на английски език и познания по математика и физика.

 

Курсът е с продължителност 7 седмици 

След приключване на обучението се издава сертификат за успешно завършено обучение, валиден за 12 месеца. След тези 12 месеца, в случай, че не е взет поне един изпит пред ГД ГВА, се изисква издаването на нов сертификат, за което може да се наложи провеждането на допълнително обучение.