Теоретичен курс за пилот-любител

Първата стъпка към придобиването
на лиценз PPL(A) или LAPL(A)

Теоретичен курс за любител-пилот /PPL(A) или LAPl(A)/

Учи в удобно за теб време

100 Учебни часа | 7 Седмици

този теоретичен курс не включва летателно обучение

Peak Aviation Academy

Декларирана Организация за Обучение (ДОО) регистрирана към Гражданска Въздухоплавателна Администрация. Учебният център предлага теоретична подготовка за лицензите за любител-пилот: PPL(A) / LAPL(A). Kурсът е подходящ също и за кандидати, които искат да придобият национален лиценз за любител-пилот (NPPL). Обучението следва последните изисквания на Европейската Агенция за Авиационна Безопасност (EASA), а всички наши инструктори са активни граждански пилоти. Началникът по обучение е пилот и инструктор на тип самолет Boeing 737.

9 Дисциплини/ Изпита

Курсът покрива 9 учебни предмета. От въздушно законодателство, през принципи на полета до навигация. След успешното преминване на курса е необходимо да се явиш на 9 тоеретични изпита пред ГД ГВА. Те са задължително изискване, за да придобеш лиценз за пилот. Не се притеснявай. Ние ще те научим на всичко необходимо, за да бъдеш уверен и да ги преминеш успешно.
Вече десетки обучаеми преминаха своите изпити успешно и при първо явяване.

Онлайн Курс за Пилоти

Дигиталната система за обучение предлага на курсистите интерактивен и структуриран подход към съдържанието на теоретичния курс. В нея ще намериш видео презентации, електронни книги, над 1400 контролни въпроси, тестове за напредък, работни тетрадки, множество материали и примери от реалния свят и много други. Курсът е съставен от 90 часа онлайн обучение и 10 часа присъствено обучение в зала в София. Нямаш възможност да присъстваш? Ние предлагаме алтернатива за онлайн провеждане на последните 10 часа от курса чрез видеоконферентна връзка.

24/7 до Теб

Нашият екип от инструктори е винаги до теб в обучението ти за пилот на самолет. Знаеш ли, че ни отнема средно 10 минути да отговорим на въпроси, когато курсантите преминават през онлайн частта на курса? Поддържаме специални групи в социалните мрежи - Facebook, Viber, WhatsApp, за да може да бъдем във връзка, която е удобна и бърза за всички нас.

Започни още днес

За разлика от други курсове за теоретична подготовка на любител-пилот, при нас можеш да започнеш обучение още днес. Не е необходимо да изчакваш седмици или месеци докато се сформира група за присъствено обучение. Учи в удобно за теб време и с темпо, което ти позволявя да не нарушаваш ежедневието си. Онлайн частта на курса може да бъде премината за не по-малко от 6 седмици и за не повече от 9 месеца. Ти избираш колко бързо да учиш. Продължи нататък в нашия сайт, запиши се за курса и получи достъп до него веднага.

Сертификат

В края на курса ще получиш сертификат за завършено теоретично обучение. С него ще можеш да започнеш своите летателни уроци, в която и да е школа за пилоти в Европа. Сертификатът за завършен курс ти дава и правото да се явиш на 9те теоретични изпита пред ГД ГВА, които са необходими да бъдат преминати успешно, за да се сдобиеш с лиценз за пилот-любител.

отзиви

Прочети какво казват за нас

Този теоретичен курс за обучение e най-новият на авиационния пазар в България. Той дава заявка да бъде модерен и съвременен, като дава предимство на обучаемите да разполагат гъвкаво с времето си. За мен е удоволствие да работим заедно с екипа на Peak Aviation и да предоставяме летателното обучение последващо теоретичния курс.

Ватко Бешлиев

Учебен център 'Ратан', л-ще Долна Баня

Бе крайно време млади хора да се организират и да създадат обучение, което е структурирано, съвременно и с възможност да бъде усвоено от вкъщи и около графика на един работещ човек.

Радослав Ангелов

Радослав Ангелов, пилот Boeing737 @ Cargoair

За издаването на лиценз за пилот-любител е необходимо успешното преминаване на 9 теоретични изпита пред ГД ГВА*

ГД ГВА или Гражданска Въздухоплавателна Администрация, регулира лицензирането на авиационния персонал

Въздушното законодателство е първият предмет в нашата програма, тъй като много летателни училища изискват да се явиш на официалния  изпит преди да летиш самостоятелно. В изпита има 16 въпроса, а времето за отговори е 35 минути.

Разбирането на времето е от жизненоважно значение за пилота по очевидни причини! Познаването на атмосферата и начина на развитие на метеорологичните модели, заедно с разбирането как да се четат графики за времето и брифинги, позволява да се вземат добри решения. В изпита има 16 въпроса, а времето за отговори е 50 минути.

Това са експлоатационните правила и аспектите на безопасността на полетите. В изпита има 12 въпроса, а времето за отговори е 30 минути.

Покрива системите на самолета – двигател, гориво, масло и електричество. Това дава добри познания за работата на машината. В изпита има 16 въпроса, а времето за отговори е 35 минути.

Тази тема е за хората: за нас в работната и ежедневна среда и за връзката ни със самолета, процедурите и околността. Също толкова важно са и отношенията ни с други хора. В изпита има 12 въпроса, а времето за отговори е 25 минути.

Ще научиш, наред с други неща, теорията на полета и аеродинамиката. В изпита има 12 въпроса, а времето за отговори е 35 минути.

Ако не си добре организиран и подготвен, нивата на стрес по време на полет се увеличават значително. Обаче, ако се научиш как да четеш карти и да използваш навигационния си компютър, за да подготвиш полетния си план, включително радиочестоти, запасни летища и план за гориво, ще откриеш, че всичко ще бъде по-безопасно и по-лесно. В изпита има 12 въпроса, а времето за отговори е 45 минути.

Летателните характеристики и планирането на полета се концентрират върху това колко добре се представя самолетът в различни етапи на полета, но с акцент върху практическите аспекти на летенето. Ще научиш, наред с други неща, най-безопасния начин за затоварване на самолета и как да извлечеш най-добрия обсег и време във въздуха. В изпита има 12 въпроса, а времето за отговори е 45 минути.

Добрата комуникация ще ти позволи да летиш през определени класове въздушно пространство, а и до контролирани летища като София и Пловдив. В изпита има 12 въпроса, а времето за отговори е 20 минути.

Какво включва курсът?

Достъп за 1 година

Видео презентации

Връзка с екип от инструктори

Електронни книги, разделени в уроци

Контролни въпроси и тестове за напредък

Учебна тетрадка за всеки предмет

Всички изпити съдържат въпроси с избираем отговор.
Кандидът, който успешно преминава изпитите следва да е посочил поне 75% от възможните верни отговри. Всички изпити следва да се преминат за максимален период от 18 месеца, който започва да тече от месеца на полагане на първия изпит пред ГД ГВА.

Какво следва след регистрация?

Единственият предмет, който е достъпен при започване на курса е Въздушно законодателство. Останалите учебни дисциплини се отварят автоматично на база изминали дни от първоначална регистрация за теоретичния курс за любител-пилот. Планът е както следва: Въздушно законодателство - наличен при регистрация. Метеорология - 4 дни след регистрация за курса. Експлоатационни процедури - 11 дни след регистрация за курса. Общи познания за въздухоплавателните средства - 15 дни след регистрация за курса. Човешки фактор - 22 дни след регистрация за курса. Принципи на полета - 25 дни след регистрация за курса. Комуникации -31 дни след регистрация за курса. Навигация - 35 дни след регистрация за курса. Летателни характеристики и планиране на полета - 42 дни след регистрация за курса.

След като преминеш всички стъпки от онлайн курса за пилот-любител, а както и 10те часа с инструктор в учебна зала или чрез видеоконферентна връзка, ще получиш сертификат за завършен теоретичен курс. Той ти дава правото да се явиш на официалните 9 теоретични изпита за любител-пилот пред ГД ГВА. Също така, ти дава възможност да започнеш летателно обучение в избран от теб учебен център*. Сертификатът за завършен теоретичен курс е валиден 12 месеца. След това, ако не си се явил на поне един изпит пред ГД ГВА, следва да преминеш през опреснителен курс при нас, за да можеш да получиш нов сертификат. Всички изпити следва да се преминат за максимален период от 18 месеца, който започва да тече от месеца на полагане на първия изпит пред ГД ГВА.
* В България е често срещано изискване кандидатът за пилот-любител да е завършил теоретично обучение преди да може да започне летателна практика в учебен център

Често Задавани Въпроси

Всички въпроси имат своите отгвори. Виж дали твоите са тук.

Всеки човек учи по различен начин, независимо дали е визуален, кинестетичен или слухов. Екипът на Peak Aviation разработва непрекъснато курса, като взима предвид това и използва широк набор от инструменти за обучение като текст, илюстрации, видео уроци с аудио, въпроси за проверка на знанията, учебни тетрадки и др. Целта ни е  да създаваме интерактивна среда за обучение, която е модерна и забавна.

Абсолютно. Ние, от Peak Aviation, предоставяме само теоретично обучение към този момент. След преминаването на курса, следва да продължиш обучението си в друга одобрена или декларирана организация (ATO / DTO)  за обучение на пилоти. Пълен списък с такива може да намериш на сайта на ГД ГВА – Списък с организации – АТО / Списък с организации – ДTO. 

След като завършиш курса си ще получиш сертификат с валидност 12 месеца. По време на този период трябва да се явиш на поне един изпит пред ГД ГВА. Останалите осем трябва да бъдат завършени в рамките на период от 18 месеца. След това завършеният набор от изпити остава валиден за още 24 месеца, в които трябва да завършиш летателното си обучение.

При преминаването на курса получаваш всичко необходимо, за да усвоиш знанията, с които да се явиш на официалните 9 изпита пред ГД ГВА. Няма нужда да закупуваш други книги/ учебни помагала или база с примерни тестови въпроси. Ние ти предоставяме всичко това като част от теоретичния курс. След преминаване на курса се заплаща такса от 10 лева на изпит пред ГД ГВА. Виж също и долния въпрос свързан с изискванията за пилот-любител. 

  • Минимална възраст за започване на обучението – 16 години. За издаването на лиценз за пилот-любител минималната възраст е 17 години. 
  • Притежател на медицинско свидетелство клас 1 или 2.
  • Добро владеене на английски език и познания по математика и физика.
Курсът отнема 7 седмици, но ще имаш достъп до него цяла година и може да учиш по колкото и когато можеш. След, като завършиш ще имаш 12 месеца да се явиш на първия си изпит пред ГД ГВА (Гражданска Въздухоплавателна Администрация).
 

Разбира се. Не е необходимо да бъдеш обучаем в курса ни, за да може да ти помогнем. Напиши ни съобщение на office@peakaviation.eu с кои предмети изпитваш затруднение и ние ще насрочим консултация с инструктор. Цената за 1 час лична консултация е 48 лева. 

Конкретен въпрос за България! След преминаване на теоретичния курс може да се запишеш за официалните девет изпита пред ГД ГВА. След подаване на документите използвай следния адрес, на който имаш възможността да провериш в колко часа и в кои дни следва да се явиш на изпит. 

Започни курса си с нас още днес

Благодарим ти, че посети нашия сайт!  Запиши се за теорeтичния курс за пилот-любител дистанционно, плати с карта и получи достъп веднага до учебните материали.